marți, 10 ianuarie 2012

Regnurile si timpul lor

 Observam chiar aici pe planeta ca sunt 4 regnuri : regnul mineral, vegetal, animal si cel uman.

Ce as putea spune despre regnul mineral din cate cunosc eu este ca acesta este format din minerale, roci si cristale in mare parte. Acestea din urma au rolul lor bine definit si la prima vedere putem spune ca sunt obiecte. Obiecte frumoase care ne pot impodobi pe noi insine sau camerele in care locuim. Dar daca stam putin sa ne uitam si in alte domenii, putem observa ca regnul mineral nu este mort ci este unul viu. Cristalul este o fiinta in esenta sa si acesta ne poate ajuta in diverse scopuri, printre care spirituale sau pentru a ne ajuta sa ne vindecam. Pur si simplu sunt niste fiinte dar structurate diferit fata de celelalte fiinte din regnurile pe care le cunoastem noi. Si acestea cresc dar complet diferit fata de cum percepem noi acest fenomen, fiecare strat al unui cristal insemnand zeci sau mii de ani. Doar un singur strat al unui cristal.
Timpul este perceput diferit de catre mintea noastra atunci cand il corelam cu acest regn, dar pentru cristale timpul este la fel cum este pentru noi. O zi a unui cristal poate insemna 1000 de ani raportand la constiinta umana.


Regnul vegetal este format din vegetatia care ne inconjoara pretutindeni. Cu cat ne ridicam mai mult, cu cat avansam si trecem la urmatorul regn, observam ca formele de viata, fiintele, au alta forma si aspect, alta constitutie, iar timpul in acest regn se misca cu alta intensitate, observand ca aici in regnul vegetal, plantele, copacii cresc destul de repede, evident timpul perceput de noi asa cum il simtim asupra noastra functioneaza altfel fata de regnul vegetal.

Observam ca timpul trece altfel prin fiecare regn. Constiinta noastra percepe timpul fiecarui regn diferit fata de timpul acestuia, putand observa totodata cum isi face prezenta timpul in regnul mineral, vegetal, animal dar nu in ultimul rand si in cel uman. Din punctul meu de vedere si dupa constiinta unui om observ ca timpul trece mai greu in regnul mineral, iar acesta cu cat urcam pe scarile regnurilor mentionate mai sus, incepe sa treaca mai usor.

Se presupune ca deasupra regnului uman avem regnul spiritual, alt regn in care existenta timpului poate sa isi faca prezenta diferit, dupa constiinta noastra. De aceea spiritele naturii percep timpul altfel si aflam din diferite relatari, povesti si mituri ca timpul asupra spiritelor naturii functioneaza complet diferit (dar si pe alte planuri spirituale mai inalte). Ca o zi in lumea spiritelor naturii echivaleaza cu 7 ani pamantesti, sau cu 5 luni, etc. Aici pot observa totodata ca Pamantul ca intreg simte timpul diferit fata de cum il simtim noi iar pe planurile spirituale mai inalte sa observam lipsa timpului, plecand de la premisa ca "dincolo" nu mai exista timp, ci doar infinit.

Timpul functionand diferit pe fiecare plan si nivel, iar fiecare nivel si regn sa se dezvolte si sa traiasca in modul sau datorita timpului, iar in ansamblu timpul sa aibe rolul sau bine definit si integrat.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu

Trimiteţi un comentariu